CNC Makineleri Ne İşe Yarar?

 


CNC Makineleri Ne İşe Yarar?

Cnc günümüzde oldukça yaygın olarak fabrikalarda kullanılan tezgahlardır. Bu talep görmesi sebebi ile sizler için Cnc nedir ve ne işe yarar? Sorusuna ön bilgi cevabı olabilecek nitelikte olan bu makaleyi kaleme almak istedik.

Cnc, genel olarak insan enerjisini arka plana atan ve seri imalatın yolunu tamamen açan sistemlerdir. Yaygın halde kullanılan bu CNC makinaları kullanabilmek özel bir tecrübe ve beceri gerektirmektedir. Bundan dolayı da ülkemizde çok sayıda CNC operatörleri yetiştirilmektedir. Öncel CNC Makine uzun yıllardır bünyesinde CNC operatörleri de yetiştirmektedir.

 CNC Nedir?

Computer Numerical Control(CNC) şu demek oluyor ki bilgisayar sayılısal yönetim şeklinde de adlandırılmaktadır. CNC makineleri şu demek oluyor ki tezgâhlar, üstüne monte edilmiş olan bilgisayar aracılığı ile programlama yapılarak otomatik bir işlem meydana getiren bir sistemdir. Bundan dolayı oldukça mühim bir sistemlerdir.

 CNC Makineleri Ne İşe Yarar?

 CNC, insan enerjisini arka plana atıp, işi makinelere devredip ve seri imalatın yollarını açmaktır. Örnek vermek gerekir ise torna tezgahında operatörün ortalama olarak 1 saatte işlediği ve de birkaç tane yapım etmiş olduğu parçaları, CNC tezgahı yardımıyla dakikaların içinde yüzlerce tane yapım edebiliriz.

Söve Makinesi Nedir?

Seri imalatın gücünü arkasına alan CNC teknolojisi Söve Makinalarıyla daha da güçlendi. Sektörün lider firması Öncel CNC Makine katkısıyla Söve makinası artık daha da güçlendi. İnsan gücünü arka plana atıp makine gücünü ön planda tutan Söve makineleri straforları işleyerek dış yalıtım malzemesi kullanımı haline getirmektedir.

Söve makinalarıyla ilgili daha detaylı bilgiye Öncel CNC Makine resmi web sitesinden erişebilirsiniz.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski