Dişçiye gitmeden önce yemek yenir mi?

 


Diş sağlığını nasıl koruruz?

Dişlerimiz bizim hayat kaynaklarımızdan biridir. Vücudumuza enerji sağlayan besinlerin parçalanması ve mideye parçalanmış halde gönderilmesi görevini üstlenir. Bir insan ömrü ortalama 70 yılken dişlerimize daha çok önem vermeli ve işler kötüleşmeden diş muayenesine zamanında gitmeliyiz.

 

Yılda en az kaç kere diş hekimine gitmeliyiz?

Çocukların dişleri daha kolay çürüyeceğinden yılda en az bir kez diş kontrolüne gitmeleri, herhangi bir sorunu olmayan yetişkinlerin ise iki yıla kadar bekleyebileceği ifade ediliyor. Hatta ağız ve diş bakımı konusunda dikkatli bir hijyen programı uygulayan kişilerin bu süreyi daha da uzatabileceği belirtiliyor.

 

Diş muayenesi ne sıklıkla yapılır?

En doğru periyodun 6 ay olduğunu belirtelim. Şayet herhangi bir diş ve diş eti sorunu yaşamıyorsanız 6 ayda bir kontrole gitmeniz, olası problemlerin önceden fark edilmesini sağlayabilir ve daha kısa bir tedavi süreci söz konusu olabilir. Elbette diş muayenesi sadece yetişkinler için önem taşımıyor. bodrum diş kliniği arayışındaysanız eğer doğru adrese yakınsınız demektir.

 

Genel diş muayenesinde nelere bakılır?

Diş muayenesi, genellikle, diş hekiminiz tarafından yapılan kapsamlı bir temizliği içerir. Özel apareyler kullanılarak, dişeti çizgisinin altını temizleyerek, dişeti hastalığı, çürük, ağız kokusu ve diğer problemlere yol açabilecek birikmiş plak ve tartarları temizleyebilir.

 

Dişçiye gitmeden önce yemek yenir mi?

Bodrum dişçi merkezimizde yapılacak muayene ve tedavilere gelirken mutlaka tok karnına gelmelisiniz.

 

Dişçi korkusunu nasıl yenebilirim?

İleri derece de dentofobi durumlarında genel anestezi yada sedasyon gibi tedavi yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Güven duyabileceğiniz, samimiyeti ve açıklamaları ile sizi sakinleştirecek ilgili bir diş hekimi tercih etmelisiniz. Tedavi öncesinde muhakkak hekiminizle konuşarak korkularınız olduğunu belirtmelisiniz.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski